De eerste maanden van Voor Vechters - vallen & opstaan

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 20:29

15 juli was het zo ver: Voor Vechters was geopend voor pre-orders. Zo'n dag is best spannend kan ik je vertellen. Persoonlijk schiet ik snel in het gevoel van angst. Bang dat er geen enkele bestelling geplaatst wordt. Bang dat het geld dat mijn vriend heeft gestoken in het opstarten van de webshop allemaal in rook opgaat. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan... 

Maar, gelukkig kwamen die angsten 15 juli niet uit! Er werden bestellingen geplaatst, yes! Dan zou je denken: hartstikke fijn toch, trek die champagne fles maar open! Nee, zo werkt mijn brein niet. Ondanks de vermoeidheid die bij lyme komt kijken is mijn hoofd verrassend snel met het bedenken van nieuwe 'problemen'. Maar deze bestellingen komen alleen van je moeder en je tante, kan je jezelf dan wel serieus nemen? Had ik hier gewoon nooit aan moeten beginnen? 


Gelukkig heb ik aan die laatste gedachte niet toegegeven, zoals je kunt zien aan het feit dat je mijn blog leest op de website van Voor Vechters! Dat betekent (helaas) niet dat het over en uit is met de onzekerheid. Want wat ik misschien nog wel enger vond dan 'een onderneming' starten, is mezelf het gezicht van deze onderneming laten zijn. Met m'n hoofd op de website, met m'n vermoeide kop op Instagram stories... Doodeng! En niet eens omdat ik nou zo onzeker ben over mijn uiterlijk (ook wel, maar dat terzijde ;) ), maar omdat ik het verschrikkelijk vind om te falen. En als ik dan faal, doe ik dat liever in het geheim, zodat niemand het ziet. Alleen die geheime uitweg sluit je compleet uit als je duidelijk maakt wie er achter de webshop zit, zoals nu. 


Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ten eerste omdat het me gepusht heeft om me over de angst om te falen heen te zetten. Ik werk er namelijk keihard voor, dus wie zegt dat het faalt? En als het dan wel op een flop uitloopt, who cares?! (Oké, ik)


En het allerleukste aan het laten zien van mezelf bij Voor Vechters vind ik jullie. Het is zo bijzonder wat voor gesprekken ik heb gehad via Instagram & Facebook. De lieve reacties die mensen krijgen, volgers die écht met je meeleven. En andersom, echt waar! Sommige mensen zie ik meerdere keren per dag voorbij komen. Als ik dan bedenk dat ik ze helemaal nog nooit gezien heb, voelt dat raar. 

Om deze eerste blog mee af te sluiten: wees niet bang om te falen, probeer het gewoon! En enorm bedankt voor de betrokkenheid bij Voor Vechters. 

 

Kus, Hanna


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Mette
9 maanden geleden

Lieve Hanna,
Ik vind het ontzettend gaaf dat je zo doorzet, ondanks al je angsten! Als ik zie hoe veel mooie dingen je maakt en hoe actief je bent met deze webshop, lijkt het me dat je het fantastisch doet (ook omdat je hele mooie dingen naar me hebt opgestuurd, de scrunchies kunnen nu niet meer missen van mijn look, dus ik ben misschien een beetje bevooroordeeld nu). Trots op je, ga zo door! <3

Elke
9 maanden geleden

Wat een leuk ondernemersverhaal. Het is altijd spannend, maar als je ervoor gaat ondanks de onzekerheden van een chronische aandoening dan ben je echt een kanjer! Veel succes