8x een tip tegen de coronadip

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 09:00

Ook getroffen door de ondertussen welbekende coronadip? Dan ben je echt niet de enige. Heb jij hem tot nu toe weten te voorkomen? Lekker bezig, gebruik deze tips dan om dat vooral zo te houden! 


1. Bakken 

Bak iets lekkers, voor jezelf of voor vrienden (mits je jouw lekkernij coronaproof kunt afleveren natuurlijk). Ga lekker aan de slag in de keuken met zelfrijzend bakmeel en meer. Voor de ultieme ervaring (& afleiding) sla je de Dr. Oetker pakjes over en zoek je een recept waarin je bij 0 begint, dus zonder pakjes en zakjes. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de recepten van Laura's Bakery

2. Podcasts

Helemaal hip tegenwoordig: de podcast. Er is ondertussen zoveel aanbod dat je altijd wel iets kunt vinden dat bij je past. Kijk mee over de schouder van een criminoloog of ga een felle politieke discussie aan, het is aan jou. Je kunt op internet gemakkelijk verschillende podcasts vinden op de sites van de makers zelf, of bijvoorbeeld op www.podcastluisteren.nl  . Ook via Spotify kun je tegenwoordig veel podcasts luisteren. Daar kun je ze overigens ook downloaden, zodat je ze offline kunt luisteren. Super handig voor tijdens een lekkere wandeling.

3. Wandelen

Oké, deze tip is misschien niet heel verrassend. Maar we hebben wel een leuk extraatje om je te stimuleren om het huis uit te gaan en een stuk te gaan lopen. De hersenstichting heeft de app 'Ommetje' gelanceerd. In de app kun je bijhouden hoeveel je loopt en eventueel je eigen doelen instellen. Je kunt zelfs een poule vormen met andere vrienden die ook de app gebruiken en met elkaar concurreren. Wie van jullie loopt het meest? Meer informatie over de app en het gebruik ervan vind je hier.

4. Luisterboeken

Weer eens iets anders dan een normaal boek. En ook prettig voor mensen die er last van krijgen als ze langere tijd lezen. Ga er lekker voor zitten of kies er juist voor om in beweging te komen terwijl je luistert naar een verhaal wat jou aanspreekt. Je kunt via verschillende wegen luisterboeken beluisteren. Als je lid bent van de bibliotheek, kan je via hun website of met de app 'online Bibliotheek' naar het grote aanbod aan luisterboeken luisteren. Op LibriVox staan door vrijwilligers ingesproken, auteursrechten vrije boeken. 

5. Mediteren

Het klinkt voor de een fantastisch en voor de ander te zweverig, maar mediteren kan echt enorm fijn zijn. En dankzij de vele keus is er altijd wel een meditatievorm te vinden die bij jou past. Je kunt het zo 'gek' maken als je zelf wilt: van simpele ademhalingsoefeningen naar online groepssessies met visualisatietraining. Op YouTube zijn er veel video's te vinden waarin je een korte, begeleide meditatie krijgt aangeboden. Zelf gebruik ik regelmatig de app 'Headspace' (zie hun website voor meer info). Daar kun je filteren op ongelooflijk veel dingen: je stemming, soort oefening, lengte van de meditatie en zelfs op de activiteit die je ondertussen uitvoert. 

6. Karaoke zingen

Hoe lekker is het om ongegeneerd mee te blèren met je favoriete muziek? Maak het extra leuk door er eens echt tijd voor te maken. Dat kan ook gewoon een kwartiertje tussendoor, als pauze. Ga naar het YouTube kanaal van Sing King, kies een nummer uit dat jij tof vindt en verlies jezelf helemaal in de muziek. 

7. The best of both worlds: dance work-outs 

Mensen die mij wat langer kennen, hebben mij ongetwijfeld horen zeggen dat ik sporten háát. Ondanks dat die verhouding de afgelopen jaren iets minder op gespannen voet is komen te staan, kan ik mezelf af en toe lastig motiveren om te gaan bewegen. Toen kreeg ik van mijn zusje de tip om de dans workouts van Kyra Pro (zie hier) eens te bekijken. Kyra maakt full-body workouts op toffe muziek binnen verschillende genres en thema's. Zo kan je ervoor kiezen om een ABBA workout te doen of lekker te zweten op Grease. Voor ieder wat wils! 

8. Netflix Party

Op afstand toch samen op de bank ploffen voor die ene toffe serie? Dat kan met Netflix Party. Je downloadt allebei de extensie voor in je browser (Google Chrome wordt aangeraden) en 1 van jullie maakt een party aan en verstuurt de uitnodiging. De ander komt via de link ook in de aangemaakte party terecht en Netflix zorgt dat de serie of de film tegelijkertijd bij jullie wordt afgespeeld. Ook is er een ingebouwde chat aanwezig, zodat je gezellig met elkaar kunt praten! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.