Ik ben Hanna. Inmiddels ben ik 22 jaar, maar mijn 'verhaal' begint op jongere leeftijd. 

Halverwege 4 vwo werd mijn leven overgenomen door een beestje van nog geen 4 mm: een teek. Mijn dagen bracht ik door in bed in plaats van op school. Niemand wist waar die vermoeidheid en alle pijn vandaan kwam. Scans lieten niets zien, mijn bloed zag er telkens prachtig uit. Ongeveer vier jaar later werd de diagnose lyme gesteld. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader enorm verdrietig was na dit bericht, maar ik opgelucht. Het had een naam. Vanaf toen begon de ziekte van lyme een grote rol te spelen in mijn dagelijks leven. Die lyme werd een deel van mij. Nu ben ik meer dan een patiënt, maar ik kan niet ontkennen dat de lyme en ik meestal hand in hand door het leven gaan. 

Doordat er ineens zo'n grote invloed aanwezig was in mijn leven, kreeg ik de behoefte om me hiermee te identificeren. Ik ging opzoek naar een sieraad waarin de ziekte van lyme verwerkt was. Toen ik dit nergens kon vinden, heb ik alle onderdelen besteld die ik nodig had voor de ketting die ik wilde en deze zelf maar gemaakt. 

Toen werd duidelijk dat ik niet de enige was met de behoefte aan een mooi, subtiel sieraad waarin een diepere boodschap verborgen lag. Een sieraad dat niet meteen ziekte schreeuwt, maar dit redelijk onzichtbaar meedroeg; net als ik zelf. 

Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat dit verhaal zich bevindt op de website van Voor Vechters. Hier worden de sieraden verkocht die voor iedereen een persoonlijk verhaal symboliseren. Met die gedachte heb ik elk sieraad ontworpen. 

De ontwerpen komen van mijzelf en ook de sieraden worden met de hand gemaakt. 

Op deze manier hoop ik mensen een steuntje in de rug te kunnen geven, maar ook een beetje vrolijkheid. Een pakketje ontvangen speciaal voor jou geeft toch altijd een prettig gevoel, net als een mooi sieraad. 

Dat is waar ik met Voor Vechters voor sta: ieder lichtpuntje, hoe groot of klein dan ook, is er één.